Internet vergelijken – bespaar direct op je internet abonnement! 

Internet vergelijken

Door de abonnementen van alle aanbieders met elkaar te vergelijken kom je er snel achter bij welke provider je het goedkoopst uit bent. Er wordt bij het vergelijken rekening gehouden met alle gerelateerde kosten: dus de maandelijkse kosten, maar ook eventuele aansluitkosten. 

Vanwege de grote onderlinge concurrentie wordt er door de providers veel met de prijzen gestunt. Om er zeker van te zijn dat je zo min mogelijk voor je internetabonnement betaalt is het verstandig om na de looptijd van het internet abonnement direct weer te vergelijken. Vaak gelden de aangeboden kortingen namelijk alleen het eerste jaar, en gaan de kosten daarna omhoog. Goedkoop internet vind je over het algemeen bij Telfort, Online.nl en Tele2. Je kunt daarnaast nog verder besparen door te kiezen voor een internetabonnement in combinatie met bellen en/of TV. Hiermee ben je namelijk goedkoper uit dan wanneer je de diensten apart zou afnemen! 

Internet vergelijken: soorten internet abonnementen

We kunnen tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder internet: we checken meerdere keren per dag onze e-mail, houden online het nieuws bij en we streamen onze favoriete series. Het aantal internetabonnementen waar je vandaag de dag uit kunt kiezen is dan ook enorm. Wij begrijpen dat het grote aanbod een beetje overweldigend kan zijn, want hoe weet je nu welk internetabonnement je moet hebben? Er bestaan verschillende soorten internet abonnementen. We bespreken hieronder de belangrijkste.

  • Internet Only abonnement

Wil je gewoon snel kunnen internetten zonder telefonie en tv? Kies dan voor een internet only abonnement. Het signaal kan via de telefoonkabel lopen (ADSL en VDSL), via de televisiekabel of via een glasvezelverbinding. Let bij het uitkiezen van een internet only abonnement goed op de downloadsnelheid en de contractduur van het abonnement. Wil je alleen af en toe online het nieuws bijhouden en e-mailen, dan heb je aan het goedkoopste ADSL internetabonnement voldoende. Download je vaak grote bestanden, kies dan voor kabelinternet of een glasvezelpakket.

  • Alles-in-1: internet, bellen en tv

Met een Alles-in-1 pakket kun je internetten, bellen én televisie kijken. Het grootste voordeel van een alles-in-1 pakket is de relatief lage prijs: door de diensten te combineren betaal je namelijk een stuk minder dan wanneer je ze apart zou afnemen. Ook ontvang je maar één rekening en heb je maar één aanspreekpunt in geval van vragen. Veel providers bieden overigens aantrekkelijke kortingen op hun alles-in-1 abonnementen.Scherp geprijsde alles-in-1 pakketten worden aangeboden door onder andere Telfort, Online en Tele2.

Een nadeel van een alles-in-1 abonnement is het feit dat alles er tegelijk uit ligt bij een storing. Gelukkig komt dit over over het algemeen niet vaak voor. Eventuele storingen worden ook snel verholpen.

  • Internet en TV

Heb je geen vaste telefoon nodig, kies dan voor een internet en TV abonnement. Je kunt hiermee internetten en digitale tv kijken. De grootste voordelen van digitale televisie zijn de hogere beeldkwaliteit en het grote aantal zenders. Om het digitale signaal om te zetten heb je wel een decoder nodig. Deze krijg je standaard bij je internet en tv abonnement geleverd.

Bij de meeste Internet en TV abonnementen kun je ook kiezen voor aanvullende zenderpakketen. Denk aan HBO, bekend van populaire series als Game of Thrones en Girls, Fox Sports of Film1. Over het algemeen zijn de zenderpakketten maandelijks opzegbaar.

  • Internet en Bellen

Met een Internet en Bellen abonnement kun je zowel internetten als bellen. Het belsignaal wordt hierbij digitaal via de internetverbinding doorgegeven. We noemen dit ook wel VoIp (Voice over IP). Met digitale telefonie is het mogelijk om elkaar te zien tijdens bellen en kunnen er meerdere gesprekken tegelijkertijd worden gevoerd. Met een Internet en Bellen abonnement ben je vaak goedkoper uit dan wanneer je de diensten apart zou afnemen. Veel internetproviders bieden ook aanvullende telefoniepakketten aan waarmee je onbeperkt kunt bellen.

Voor het bellen via internet heb je een speciale modem nodig. Deze krijg je standaard geleverd bij een Internet en Bellen abonnement. Vervolgens kun hier eenvoudig je eigen telefoon op aansluiten. Je kunt ook gewoon je eigen telefoonnummer blijven gebruiken.

Goedkoop Internet?

Uiteraard wil je graag een snelle en stabiele internetverbinding, maar dan wel zo goedkoop mogelijk! Alles is tegenwoordig al duur genoeg en het laatste wat je wilt is veel geld uitgeven aan een internet abonnement, toch? Een goedkoop internet abonnement is namelijk niet per definitie slechter dan een duurder internet abonnement. Het aantal internet providers in Nederland is gigantisch, de onderlinge concurrentie dus ook. Als consument kun je hiervan profiteren.

Online.nl, Telfort en Tele2

De internet providers stunten zo veel mogelijk met hun prijzen om zo het goedkoopste internet te kunnen aanbieden. Bij de ene aanbieder betaal je de eerste paar maanden niets voor een internetabonnement, terwijl je bij de ander een vaste korting krijgt aangeboden gedurende de gehele looptijd van het abonnement. Over het algemeen kunnen we stellen dat er enkele prijsvechters zijn bij wie je de goedkoopste internet abonnementen kunt afsluiten. Zo zijn de internet abonnementen van Online.nl, Telfort en Tele2 vaak bijzonder scherp geprijsd.

Overstappen naar andere provider

Wanneer je er na vergelijken achter bent gekomen dat je goedkoper uit bent met een ander internet abonnement, is het natuurlijk verstandig om over te stappen. Je kunt hiermee soms wel tientallen euro’s per maand besparen!

Contractvrij internetabonnement

Overstappen naar een andere internetprovider is mogelijk wanneer je huidige internet abonnement is verlopen, oftewel wanneer je contractvrij bent. Vaak wordt er een opzegtermijn gehanteerd van één maand en duurt het ook een maand voordat het nieuwe internetabonnement in gaat. Zeg je huidige contract dus niet op voordat je een nieuw internet abonnement hebt gevonden! Houd er daarnaast ook rekening mee dat het e-mail adres dat je van de vorige internetaanbieder hebt gekregen (@telfort.nl, @ kpn.nl etc.) komt te vervallen wanneer je overstapt naar een andere internet provider!