Energie fors duurder in 2019. Dit kun je ertegen doen

Energie wordt in 2019 een stuk duurder! Vanwege de verhoogde belasting op aardgas stijgt de prijs per kubieke meter gas met ongeveer 3 cent. Alleen al hierdoor zal de gemiddelde energierekening met ruim 40 euro per maand toenemen. Ook werd onlangs bekend gemaakt dat de transportkosten van energie en de netbeheerskosten in 2019 zullen stijgen. Tel daar de stijgende prijs voor elektriciteit nog eens bij op, en dan mag het duidelijk zijn dat je in 2019 flink meer kwijt zult zijn aan energie. Gelukkig kun je alsnog behoorlijk geld besparen op je energierekening.

Energieleveranciers vergelijken

Een goede manier om je maandlasten laag te houden is door over te stappen naar en goedkopere energieleverancier. Door de de verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken zie je direct of je ergens anders goedkoper uit bent. Overstappen is zo geregeld, vaak zegt de nieuwe energieleverancier namelijk je oude energiecontract op. Je ontvangt een e-mail met daarin de vraag of je de meterstanden wilt doorgeven en klaar is Kees. Je zit dus geen moment zonder gas en stroom en betaalt ook niet dubbel.

Welkomstpremie tot €300,-

Veel energieleveranciers bieden een welkomstpremie aan wanneer je naar hen overstapt. Deze kan tot soms wel 300,- oplopen! Deze 300 euro wordt aan het einde van het jaar verrekend met eventueel openstaande bedragen. Heb je niet niet meer energie verbruikt dan verwacht, dan krijg je dit bedrag gewoon op je rekening gestort.