Bespaartips - het volledige overzicht!

Hieronder vind je een overzicht van al onze bespaartips. Dit overzicht wordt wekelijks aangevuld met nieuwe interessante bespaartips. Heb jij een bespaartip die absoluut niet mag ontbreken aan dit overzicht? Laat het ons dan weten! Like onze Facebookpagina om op te hoogte te blijven van onze nieuwste bespaartips.

Bespaartips energie:

Bespaartip: energie wordt in 2019 fors duurder, de rekening stijgt al snel met tientallen euro’s per maand. Toch kun je vrij eenvoudig een paar honderd euro op jaarbasis besparen. Vergelijk energie leveranciers en profiteer van de welkomstpremies.

Bespaartip: Wist je dat je met een waterbesparende douchekop net zo comfortabel doucht als met een gewone douchekop, maar 20% bespaart op water- en energieverbruik?

Bespaartip: zet tijdens het douchen een kookwekker en stel deze in op 5 minuten. Door korter te douchen bespaar je namelijk water én gas (opwarmen van het water).

Bespaartip: was je kleding op 30 of 40 graden, voor de meeste kleding is dit warm genoeg en je bespaart tot wel 40% aan energie!

 Bespaartips boodschappen:

Bespaartip: koop tijdens het boodschappen doen producten uit de onderste schappen, hier staan de huismerken. Deze zijn vaak net zo goed, maar een stuk goedkoper

Bespaartip: doe nooit boodschappen zonder eerst een boodschappenlijstje te hebben gemaakt! Koop alleen wat je hierop hebt staan, zo voorkom je impulsaankopen.

Bespaartip: kook vanaf nu dubbele porties en vries deze in! Dankzij voordeelverpakkingen betaal je namelijk niet 2x zo veel, maar bespaar je juist op de kosten voor een maaltijd.

Bespaartip: doe boodschappen op de markt. Verse producten zoals groente en fruit zijn hier vaak goedkoop! Vooral aan het einde van de dag, wanneer de marktkooplui bijna naar huis gaan…

Bespaartip: krap bij kas, maar toch een lekkere én gezonde maaltijd op tafel zetten? Bekijk dan zeker even de volgende gerechten, ze kosten 1 tot maximaal 5 euro!

Bespaartips vervoer:

Bespaartip: tank nooit direct langs de snelweg, de benzineprijs is er namelijk altijd een stuk hoger.

Bespaartip: pak de fiets wanneer je naar je werk of de stad gaat, zo hoef je geen geld uit te geven aan het O.V. (en het is ook nog eens gezond).

Bespaartip: met zuinig rijden bespaar je tot wel 10% op je brandstofkosten! Schakel zo vroeg mogelijk over naar een hogere versnelling en rijd zoveel mogelijk met een constante snelheid.

Bespaartips (online) shoppen:

Bespaartip: op de volgende websites kun je gratis spullen vinden! Altijd interessant natuurlijk:

Bespaartip: online een product aanschaffen? Check dan altijd eerst of je een kortingscode kunt vinden! Bekende kortingscode websites zijn:

Bespaartips geld sparen:

Bespaartip: maak aan het begin van iedere maand een vast bedrag over naar je spaarrekening. Je dwingt jezelf op deze manier om de rest van de maand niet teveel uit te geven.

Bespaartip: gooi kleingeld in een spaarpot i.p.v. het uit te geven aan nutteloze dingen. Je zult verbaasd staan van het bedrag dat je na verloop van tijd bij elkaar hebt gespaard.

Bespaartip: stel het termijnbedrag van je energierekening wat hoger in, zo weet je zeker dat je niet te weinig betaalt en krijg je aan het einde van het jaar waarschijnlijk zelf geld terug van je energieleverancier.

Overige bespaartips:

Bespaartip: geen paraplu, maar wel regen voorspeld? Loop bij een willekeurig restaurant naar binnen en vraag of ze “jouw” paraplu misschien hebben gevonden. Hup, meenemen!

Bespaartip: iemand jarig, waarom altijd maar een cadeautje kopen?! Geef eens iets in natura, bied bijvoorbeeld aan om te helpen in de tuin of bij het schoonmaken van de auto.

Bespaartip: op zoek naar een leuk uitje zonder al te veel geld uit te geven? Houd dan de website Ticketveiling.nl in de gaten!

Bespaartip: heb je kleding in de kast hangen die je eigenlijk nooit meer draagt? Je vrienden/vriendinnen waarschijnlijk ook! Organiseer een kledingruil avond, gezellig én goed voor de portemonnee.

Bespaartip: wil je die nieuwe tas écht hebben? Stel de aankoop dan twee weken uit en vraag je dan af of je hem nog steeds zo graag wilt hebben. Zo voorkom je impulsaankopen.

Bespaartip: sharing is caring! Ruil af en toe luchtjes met je vrienden. Zo kun je je luchtjes lekker afwisselen zonder iedere keer naar de winkel te hoeven.

Bespaartip: loop eens je (digitale) bankafschriften van het afgelopen half jaar na, wellicht kom je nog kosten tegen die je over het hoofd ziet en die niet nodig zijn!

Bespaartip: Door zelf wasmiddel te maken kun je behoorlijk geld besparen! Benodigdheden: 80 gram zeep, 80 gram soda en 5 liter water.

Pssst, waarop wil jij besparen?!