Bespaartips - het volledige overzicht!

Hieronder vind je een overzicht van al onze bespaartips. Dit overzicht wordt wekelijks aangevuld met nieuwe interessante bespaartips. Heb jij een bespaartip die absoluut niet mag ontbreken aan dit overzicht? Laat het ons dan weten! Like onze Facebookpagina om op te hoogte te blijven van onze nieuwste bespaartips.

Bespaartip: geen paraplu, maar wel regen voorspeld? Loop bij een willekeurig restaurant naar binnen en vraag of ze “jouw” paraplu misschien hebben gevonden. Hup, Meenemen!

Bespaartip: iemand jarig, waarom altijd maar een cadeautje kopen?! Geef eens iets in natura, bied bijvoorbeeld aan om te helpen in de tuin of bij het schoonmaken van de auto

Bespaartip: koop tijdens het boodschappen doen producten uit de onderste schappen, hier staan de huismerken. Deze zijn vaak net zo goed, maar een stuk goedkoper

Bespaartip: zet tijdens het douchen een kookwekker en stel deze in op 5 minuten. Door korter te douchen bespaar je namelijk water én gas (opwarmen van het water).

Bespaartip: energie wordt in 2019 fors duurder, de rekening stijgt al snel met tientallen euro’s per maand. Toch kun je vrij eenvoudig een paar honderd euro op jaarbasis besparen. Vergelijk alle leveranciers en profiteer van de welkomstpremies.

Bespaartip: op zoek naar een leuk uitje zonder al te veel geld uit te geven? Houd dan de website Ticketveiling.nl in de gaten!

Bespaartip: heb je kleding in de kast hangen die je eigenlijk nooit meer draagt? Je vrienden/vriendinnen waarschijnlijk ook! Organiseer een kledingruil avond, gezellig én goed voor de portemonnee.

Bespaartip: wil je die nieuwe tas écht hebben? Stel de aankoop dan twee weken uit en vraag je dan af of je hem nog steeds zo graag wilt hebben. Zo voorkom je impulsaankopen.

Bespaartip: gooi kleingeld in een spaarpot i.p.v. het uit te geven aan nutteloze dingen. Je zult verbaasd staan van het bedrag dat je na verloop van tijd bij elkaar hebt gespaard.

Bespaartip: maak aan het begin van iedere maand een vast bedrag over naar je spaarrekening. Je dwingt jezelf op deze manier om de rest van de maand niet teveel uit te geven.

Bespaartip: tank nooit direct langs de snelweg, de benzineprijs is er namelijk altijd een stuk hoger

Bespaartip: pak de fiets wanneer je naar je werk of de stad gaat, zo hoef je geen geld uit te geven aan het O.V. (en het is ook nog eens gezond).

Bespaartip: kook vanaf nu dubbele porties en vries deze in! Dankzij voordeelverpakkingen betaal je namelijk niet 2x zo veel, maar bespaar je juist op de kosten voor een maaltijd.

Bespaartip: doe nooit boodschappen zonder eerst een boodschappenlijstje te hebben gemaakt! Koop alleen wat je hierop hebt staan, zo voorkom je impulsaankopen.

Bespaartip: was je kleding op 30 of 40 graden, voor de meeste kleding is dit warm genoeg en je bespaart tot wel 40% aan energie!

Bespaartip: sharing is caring! Ruil af en toe luchtjes met je vrienden. Zo kun je je luchtjes lekker afwisselen zonder iedere keer naar de winkel te hoeven.

Bespaartip: met zuinig rijden bespaar je tot wel 10% op je brandstofkosten! Schakel zo vroeg mogelijk over naar een hogere versnelling en rijd zoveel mogelijk met een constante snelheid.

Bespaartip: op de volgende websites kun je gratis spullen vinden! Altijd interessant natuurlijk:

Bespaartip: loop eens je (digitale) bankafschriften van het afgelopen half jaar na, wellicht kom je nog kosten tegen die je over het hoofd ziet en die niet nodig zijn!

Bespaartip: doe boodschappen op de markt. Verse producten zoals groente en fruit zijn hier vaak goedkoop! Vooral aan het einde van de dag, wanneer de marktkooplui bijna naar huis gaan…

Bespaartip: krap bij kas, maar toch een lekkere én gezonde maaltijd op tafel zetten? Bekijk dan zeker even de volgende gerechten, ze kosten 1 tot maximaal 5 euro!

Bespaartip: online een product aanschaffen? Check dan altijd eerst of je een kortingscode kunt vinden! Bekende kortingscode websites zijn: